Subsidie zonneboiler

geld

Zonneboiler subsidie

Burgers en ondernemers die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken kunnen vanaf volgend jaar subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen en palletkachels. Hiervoor wordt het komende jaar 70 miljoen euro beschikbaar gesteld. Ook is er SDE subsidie voor bedrijven mogelijk.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken): “Onze energievoorziening gaat de komende jaren veranderen. Nederlandse huizen en bedrijven zullen in de toekomst minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Ook levert het huishoudens een flink lagere energierekening op. Deze ontwikkeling wil het kabinet onder andere stimuleren via deze nieuwe subsidieregeling. De overstap naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen met alle Nederlanders worden gemaakt.”

De subsidie is beschikbaar voor verschillende apparaten. Via een zonneboiler wordt zonlicht omgezet naar warmte voor het verwarmen van ruimtes of water. Een zonneboiler levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van rond de 130 euro per jaar en kost tussen de 2.000 en 5.000 euro. Een huishouden kan hiervoor gemiddeld een subsidie van € 650 euro aanvragen, afhankelijk van het type zonneboiler.

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de lucht, bodem of het grondwater warmte haalt en geschikt maakt voor het verwarmen van ruimtes of water. In bestaande woningen wordt vaak gebruik gemaakt van hybride warmtepompen, die gecombineerd worden met CV-ketels. Een hybride warmtepomp levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van tussen de 200 en 300 euro per jaar en kost tussen de 5.000 en 7.000 euro. Een huishouden kan hiervoor tot 1.500 euro subsidie aanvragen, afhankelijk van het type warmtepomp.

Zorg dat u goed bent voorbereid en vraag een offerte op maat bij ons aan. Wij kunnen u uiteraard ook goed adviseren over zonnepanelen.

bron: www.rvo.nl

HR Solar Nero
24 januari 2018
Lees meer

PVT paneel in opmars
3 juni 2017
Lees meer

SolarEdge HD wave verkrijgbaar
9 november 2016
Lees meer

Gratis subsidieaanvraag

Om uw subsidie aanvraag voor uw zonnewarmte voorspoedig te laten verlopen vragen wij de subsidie nu tijdelijk gratis voor u aan. Hierdoor bent u vrijwel verzekerd van uw geld en hoeft u niet het wiel opnieuw uit te vinden. Wacht niet te lang en laat uw aanvraag met zorg worden voorbereid, want de stimuleringsmaatregel voor zonneboilers en warmtepompen kan snel uitgeput zijn.

Vraag uw subsidie aan!


Besparing per jaar:
€ 0,00