Kalverhouderij

kalf

Kalveren en zonneboiler, onmisbare combinatie

Een zonneboiler is in de wereld van de kalveren een onmisbare combinatie. De kosten van het verwarmen van het drinkwater zijn een grote kostenpost waar gemakkelijk op bespaard kan worden. Vleeskalveren worden in de eerste drie weken twee keer per dag, in de winter periode soms drie keer per dag, grootgebracht met kunstmelk. Hiervoor worden op de meeste bedrijven gasgestookte boilers gebruikt. Het kalf groeit in de fok periode van 8 - 12 weken uit tot een dier van 80 kilo. Hiervoor gebruikt men in 6 weken minimaal 200 liter water. Een zonneboiler kan hier flink aan bijdragen en zal de kosten per kalf dus ook stevig verlagen. Zonneboilers zijn voor kalverhouders een investering met een lage aanschaf en grote gevolgen.

Waarom kalverhouderij met zonnecollectoren?

Er zijn verschillende redenen waar een zonneboiler systeem de juiste investering is in de kalversector. Afhankelijk van uw prioriteit is er altijd een goede reden om u te laten informeren over een zonneboiler.

  1. Imagoverbetering
  2. Kosten besparing, meer winst
  3. Belastingvoordelen
  4. Vergunningsverstrekking
  5. Duurzaam ondernemen
  6. Gebruik fosiele brandstof verlagen
  7. Subsidie mogelijkheden

1. Imagoverbetering

Wellicht niet het eerste waar u aan denkt, maar het feit dat bepaalde organisaties er werk van maken om sommige sectoren in een negatief daglicht te zetten kan niet worden ontkend. Om hier een tegengeluid aan te geven is het van groot belang dat de kalversector een tegengeluid van zich laat horen. Met een zonneboiler zullen wellicht niet alle vooroordelen worden weggenomen, maar het draagt wel bij aan het imago van uw bedrijf.

2. Kosten besparing, meer winst

Heel veel ondernemers die een bedrijf hebben met vleeskalveren verhuren hun bedrijf aan eigenaren van kalveren. Dit komt steeds meer voor omdat de bedrijven moeten groeien om de kosten van het fokken van de kalveren te kunnen dragen. Door de schaalgrootte van sommige bedrijven is het bijna onmogelijk geworden om zo'n groot aantal kalveren te kunnen financieren. Het is dus in het belang om de kosten zo laag mogelijk te houden om meer winst te kunnen maken in het bedrijf.

3. Belastingvoordelen

Voor een zonneboiler zijn verschillende belastingvoordelen van toepassing. Lees hiervoor ons artikel belastingvoordeel op zonneboilers. Uiteraard is het wel van belang dat uw bedrijf winst maakt. Als er geen belasting betaald hoeft te worden, is het ook niet mogelijk om hier voordeel op te behalen.

4. Vergunningsverstrekking

Steeds vaker wordt aan de ondernemer met plannen gevraagd wat de maatregelen zijn die genomen worden op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Vergunningen zijn bijna altijd gekoppeld aan de verplichting om iets met deze zaken te gaan doen. Een warmwatersysteem gekoppeld aan een duurzame zonneboiler is daarom ook een argument om eerder een vergunning te verlenen.

5. Duurzaam ondernemen

Bij duurzaam ondernemerschap laat u vooral zien waar uw bedrijf voor staat. Met een zonneboiler geeft u duidelijk weer dat u bepaalde waarden en normen heeft. Uw omgeving ziet dat u maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel hebt staan. Vergeet vooral niet dat de maatschappelijke betrokkenheid van uw onderneming een steeds belangrijkere rol kan spelen naar de toekomst. Dit is niet alleen voor u van belang, maar ook voor uw opvolger of overname kandidaat.

6. Gebruik fossiele brandstoffen verlagen

Het huidige systeem van energievoorziening is toe aan verandering. Om nadelige gevolgen zoals klimaatverandering te beperken, wordt gewerkt aan de ontwikkeling van 'schoon-fossiele' en alternatieve, duurzame brandstoffen. Maar zeker het besparen van gas op uw bedrijf door gebruik te maken van zonnewarmte is een belangrijke stap.

7. Subsidie mogelijkheden

Er zijn regelmatig subsidie mogelijkheden waar u van kunt profiteren. Helaas weten veel ondernemers hier niet van. Wij zijn gespecialiseerd om subsidies aan te vragen en wij ondersteunen u hier graag bij.

Meer informatie actie subsidie kalverhouderij