Zonneboiler nieuws en tips

HRsolar lanceert volledig zwarte zonnecollector met formaat van een zonnepaneel

De Nederlandse zonnecollectorfabrikant HRsolar is er naar eigen zeggen als eerste bedrijf ter wereld in geslaagd om een volledige zwarte zonnecollector te maken met het formaat van een zonnepaneel.

HRsolar heeft de zonnecollector de naam Nero meegegeven. Met een hoogte van 40 millimeter is de zonnecollector specifiek ontwikkeld om op het dak volledig inpasbaar te zijn met zonnepanelen.

Populariteit van hybride

Aangezien de vraag steeds vaker gesteld word of PVT panelen toepasbaar zijn in bepaalde situaties, wilden wij het nog eens kort uitleggen.

Diverse redenen voor hoge vraag

Het PVT paneel kent een ongekende opmars. De prijs van de hybride panelen is enorm gedaald en de vraag is gestegen. Hoewel er nog volop ontwikkeld wordt aan de verbeteringen van dit combizonnepaneel is het ongelofelijk dat het in een korte tijd zo populair is geworden. De reden van de grote sprong in populariteit is geheel te wijten aan de komst van de warmtepomp. Doordat het niet meer nodig is om vloeistoffen enorm warm te maken om van deze energie gebruik te kunnen maken is de inzet van PVT panelen een logisch gevolg.

test-pv-thermisch-nijkerk-e1411659897308-1543x210

HD-wave, kleiner, efficiënter... beter

De SolarEdge omvormer met HD-Wave technologie, is nu verkrijgbaar via zonneboilers.nl. De HD-wave omvormer van SolarEdge is niet voor niets winnaar van de prestigieuze Intersolar Award 2016. Door gebruik te maken van een nieuwe technologie voor vermogensconversie op basis van verdeeld schakelen en krachtige DSP processing, is de omvormer met HD-Wave technologie in staat om een zuivere sinusgolf te creëren die leidt tot een drastische vermindering van magnetische componenten en koelelementen. Deze kleine, lichtgewicht omvormer vereenvoudigt vervoer en opslag en maakt installatie door één persoon mogelijk. Een onovertroffen doeltreffendheid zorgt voor meer energieproductie en een betere terugverdientijd op uw zonnepanelen installatie.


Kalverhouder plaats zonneboiler 

Het is inmiddes al weer vier jaar geleden dat Johan Kleinjan een zonneboiler liet plaatsen. En zonder spijt, want nog steeds is hij dol enthousiast. ‘Zonder dat ik er naar om hoef te kijken, bespaar ik ieder jaar duizenden euro’s op de gasrekening.’ Johan is een kalverhouder in hart en nieren, ‘Hier op het bedrijf draait het om de dieren. Daar wil ik vooral mijn tijd en aandacht aan kunnen geven’, zegt Kleinjan. In Daarle (Ov.) staat een mooi bedrijf met 830 witvleeskalveren. ‘Een prima groei en gezondheid is niet alleen goed voor de kalveren, maar vormt ook de basis voor ons inkomen.’

4157e14c60c74d5a8d7fec433eff63b0

Geld terug bij aankoop van een zonneboiler

Het gebruik van zonne-energie wordt gestimuleerd door de overheid door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Met deze ISDE subsidie kunnen consumenten en zakelijke gebruikers subsidie krijgen voor de aanschaf van onder andere zonneboilers. Gemiddeld levert dit een subsidie op van € 383,-- tot € 1.306,--, afhankelijk van het type systeem. Alle complete HRsolar zonneboilersystemen komen in aanmerking voor deze subsidie.


7942ed2eefc24c8eb1416add480642dd

Gas besparen 

Dat er iets moet veranderen aan het gasverbruik in Nederland weten de meeste inwoners van ons land wel. Maar dat de overheid hier plannen voor heeft klaarliggen is vrijwel nergens bekend. De eerste stappen zijn al genomen in januari 2016 toen de belasting op gas verhoogd werd met ca. 30% waardoor onze gaskosten ineens fors zijn toegenomen. Tegelijkertijd is een subsidie in het leven geroepen om de kosten van een zonneboiler te verlagen. Ook kunnen ondernemers met hoge stookkosten een subsidie krijgen op de besparing die gerealiseerd wordt door een zonneboiler.


gas besparen thuis

De opkomst van PVT panelen met een hoog rendement is ongekend. De hybride zonnepanelen, waarbij een slimme combinatie gemaakt wordt tussen opwekken van energie en besparen op gas, zijn vooral populair bij woning eigenaren die slim willen omgaan met het beperkte dak oppervlakte van het huis. De PVT panelen zijn vooral in trek vanwege de de lagere montagekosten, de mogelijkheid om BTW terug te ontvangen, en de ISDE subsidie die toe te passen is op deze zonnepanelen als de combi panelen beschikken over een Solar Keymark certificaat. 

PVT paneel

Veel subsidie nog beschikbaar


De ruim drieduizend subsidie aanvragen leggen op meer dan €9,5 miljoen van de €70 miljoen van het totale subsidiebudget beslag. Na een nogal langzame start waarbij in de eerste 2 maanden slechts €4 miljoen aan ISDE subside werd aangevraagd komt de regeling daarmee op gang. Echter het feit blijft dat als het huidige tempo van de regeling wordt voortgezet het budget niet uitgeput zal zijn voor het einde van het jaar.


subsidie aanvraag